2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ ALIMLARI İÇİN YETENEK SINAVI KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ ALIMLARI İÇİN YETENEK SINAVI KILAVUZU YAYINLANMIŞTIR

Kontenjan Bilgileri

Yetenek Sınavı Takvimi

Yetenek Sınavı Kılavuzu

Giriş Bilgileri İçin Tıklayınız

Başvurular 27 Haziran 2023 Salı günü, e-okul sistemi üzerinden elektronik ortamda başlamış olup 6 Temmuz 2023 Perşembe gününe kadar devam edecektir.

Not: Tüm sorularınıza kılavuzu dikkatle inceleyerek yanıt bulabilirsiniz.

Başvuru ve Sınav Sürecinde;

1. Yetenek Sınavı ile öğrenci alınan okulların başvuru-tercih, yetenek sınavı, yerleştirme ve kayıt süreci Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme işlemleri başlamadan önce tamamlanacaktır. Bu okullara kesin kaydı yapılan adaylar diğer okul türlerini tercih edemeyecektir. Ancak, adaylar Yetenek Sınavı sonucuna göre kayıtlı olduğu okuldaki kaydını iptal ettirmesi durumunda diğer okul türleri için tercih yapabileceklerdir.

2. Öğrenci seçiminde yetenek sınavında 50 (Elli)  puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Yetenek sınavında 50 (Elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının  %70'i ile ortaokul başarı puanının %30'u alınarak 100 (Yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılacaktır.

3. Yetenek Sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 Formun doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda da veli adına okul idaresince bireysel başvuru yapılabilecektir

4.Adaylar Yetenek Sınavına girmek için okul türü ve alan farklılığına bakılmaksızın (güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri) en fazla 3 (üç) tercihte bulunabilecektir. Bu tercihler aynı okulun farklı alanları olabileceği gibi birden fazla okulda aynı veya farklı alanlar da olabilecektir.

5. Özel eğitim ihtiyacı olan tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alacak, geçerli Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve ortaöğretim kademesine yönelik Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu ya da ÇÖZGER sahibi adaylar yetenek sınavına belgeleriyle birlikte geleceklerdir. ÇÖZGER sahibi adaylar başvuru tarihleri arasında MERNİS sisteminde kayıtlı ikamet adreslerinin bulunduğu ildeki okulları tercih edeceklerdir. Söz konusu adaylar belgelerini yetenek sınavı öncesinde gerekli tedbirlerin alınması amacıyla tercih ettikleri okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

 

6. Yabancı uyruklu öğrenciler ile geçici koruma altında olan öğrenciler de dâhil olmak üzere mevzuat gereği kendilerine ayrılan kontenjandan faydalanabilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği hükümlerine göre Türkçe dil seviyelerine ilişkin il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan belgelerini bu okulların sınav komisyonlarına teslim edeceklerdir.

 

7. Adaylar, Yetenek Sınavına girmelerine engel teşkil edebilecek bir sağlık sorunlarının olup olmadığını başvuru sırasında mutlaka bildirecektir. Bildirilmeyen sağlık sorunları ile ilgili sorumluluk öğrenci velisineaittir.

 

8.Kronik hastalığı bulunan adayların sağlık durumlarını ilgili alana uygun olduğuna dair sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu raporun usulüne uygun olarak yenilenmesi öğrenci velisininsorumluluğundadır.

 

9. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra Adaylar,  E-Okul sistemine Çalışma Takviminde belirtilen tarihlerde girerek sınav tarihi ve saatini e-okul sisteminden öğrenebileceklerdir.


10. Görsel Sanatlar Bölümü Yetenek Sınavına girecek adayların,  ortak kullanımdan dolayı risk oluşturabilecek malzemeleri (35x50 ebadında duralit, B ve 2B kalem, kalemtıraş, yumuşak ve iz bırakmaz silgi, en az 4 adet resim kâğıdı kıskacı) kendilerinin getirmesi gerekmektedir.

11. Yetenek Sınavına gelen adaylara, kesin kayıt hakkı kazanmaları durumunda kayıt için gerekli olan belgelerle ilgili bilgilendirme yapacaktır. Adaylar kesin kayıta geldiklerinde istenilen kayıt belgelerinin getirilmemesi durumunda kesin kayıtlarıyapılmayacaktır.

 

Uyarı: Yetenek Sınavı Sürecini,  http://kazancibedihgsl.meb.k12.tr adlı okul web adresimizden takip etmeyi unutmayınız!

27.06.2023 3958

27-06-2023